onsdag 24 november 2010

En stolt ordförande ...

.
... har ordet!

Idag är det stort grattis till Omkulturs medlem Morgan som får ta emot Östergötlands landsting stora Kulturarbetspris på 60 000 kr. Kan det bli bättre?
Detta är du verkligen värd Morgan!
Det är inte klokt egentligen vad många fina uppdrag och utmärkelser som tillfaller Omkulturs medlemmar numera. Vilken förening vi är tillsammans! Den går från klarhet till storhet. Vi har bredd och djup, engagemang och tyngd.
Några exempel från den senaste tiden.:
Bettinas lyckosamma resa in i etablissemanget som stor barnboksillustratör, Ulla-Karins/Ullspinneriets stora utställning i Danmark,Hawkeys arbete med musiken till Kulturåret 2011 och Mattias vinjettbild till detsamma.
Två fantastiska samlingsutställningar i Motala och i Tranås, varav den senast ännu pågår.
Lasses utställning i Galleri Kraftverket i Mjölby, Elins separatutställning på Galleri Sander i Linköping och (blygsamt ;-) ) mitt eget arbete med Nobeldiplomen i kemi under hösten.
... och naturligtvis finns det mycket mycket mera att egentligen räkna upp ...
Vi är en stor och lyckosam kulturarbetarförening numera. Det ska vi vara medvetna om och stolta över. Så ska vi också fortsätta.
/ordförande Gebbe/

måndag 22 november 2010

Utställningen i Tranås - i bild!

Lite bilder från hängningen och vernissagen av "Omkultur gästar Tranås".
Titta så fint det blev!



Fotograf: Lars Rosengren.

lördag 20 november 2010

Piratenhuset i Tranås

I dag har vi varit och lämnat in våra konstverk till Samlingsutställningen i Tranås Konstförenings vackra utställningslokal. I det huset har Fritiof Nilsson "Piraten" bott.

Nu är Utställningen klar och bara väntar på alla förväntansfulla Konstintresserade Besökare som ska komma dit.

Det blir en spännande utställning med många - 16 st - väldigt olika konstnärer. Där finns verkligen något för alla smaker.

Vackra, intressanta målningar i olika tekniker, fantastiska foton, vackra silversmycken, härlig keramik och spännande textilier.

Ni är alla mycket välkomna till vår Vernissage i morgon lördag kl 11 - 15.

lördag 6 november 2010

Omkultur gästar Tranås 20/11 till 5/12


Välkomna till Tranåsbygdens konstförenings galleri på Storgatan 48 i Tranås, där 16 Omkulturare ställer ut 20 nov. till 5 dec.

Vi visar måleri, silversmide, keramik, textil mm. Vernissage 20 november kl 11-15.

Övvriga öppettider under utställningen är:
onsdagar 15-18
fredag, lördag och söndag 11-15

fredag 5 november 2010

Logotype till kulturåret

Har fått äran att göra logotypen till Kulturåret 2011 i Ödeshög.
Så här ser den ut...





måndag 1 november 2010

Besök i ateljén i Väderstad

Europe for Citizens är ett stort EU-projekt där det är meningen att vi vanliga medborgare i de olika länderna ska träffas och förhoppningsvis få större förståelse för varandra. I oktober 2010 hade vi besök i vår ateljé av konstnärer från Scandiano i Italien, Sverige och Tjeckien + plus några politiker och tjänstemän. Vi gjorde en liten miniworkshop tillsammans och sedan var det middag på Väderstad centralkrog. Några talade inte engelska så det tolkades (på litet knackig engelska och franska) både hit och dit. De stannade några dagar i Mjölby kommun och pratade vidare om en eventuell fortsättning. Kanske får vi åka till Italien?