lördag 29 januari 2011

Förebild - men ingen förebild

Jag vet inte hur det är med er men när jag ska röja runt mig så tycks det bara bli värre. De stigar jag rört mig på tjoffar igen och efter ett tag är all ordning utom räckhåll. Tog några bilder för att göra lite före och efterbilder åt mig själv. Så jag skulle bli stolt över vad fint allt blev. Dit har jag inte kommit än så jag bjuder istället på denna eländiga förebild. Men plötsligt, som en liten tröst till mig själv, ser jag rubriken: Kvarlevor ger kunskap. Kanske är inte den tomma ytan så eftersträvansvärd i alla fall.

söndag 23 januari 2011

Kondiset i Väderstad!

Vilket härligt ställe att träffa Konst-Vänner på!
Tack till Eva o Morgan som kom med denna förträffliga idé. I fredags var vi många som fikade och det blev en hel del givande och intressanta samtal. Roligt att det kom konstnärer från Mjölby och Vadstena också. Kul att det sprider sig.
Kram Jane

måndag 17 januari 2011


Varmare tider i sikte!

fredag 14 januari 2011

Blogcafé på kondis i Väderstad


På kurs med Eva i cyberspace. Jane, Lars i Tjugby, Moa konstaterar att det inte räcker med en gång. Vi återkommer fler fredagar. Kom du också!

Skissböcker till the Sketchbook project 2011

nu har vi skickat iväg våra skissböcker till New York! Där kommer de att hamna i The Brooklyn Art Library där vem som helst kan låna dem och bläddra igenom. Under 2011 kommer våra skissböcker att vara med på flera utställningar runt om i USA tillsammans med mer än 25 000 andra skissböcker från hela världen. The Sketchbook project har pågått i flera år så man kan ju undra hur stort bibliotek de har?
hälsar Morgan och Eva i Väderstad som själva aldrig varit i New York

torsdag 13 januari 2011

Snöskottning på Omberg 1930-tal


Hittade den här trevliga filmen på nätet...


Det var tydligen stränga vintrar då också:)

Tjugondag Knut dansas julen ut

God fortsättning! Med tjugondedag Knut åker julen ut så nu är det dags att dra igång 2011. Igår hade vi årets första möte i föreningen. Flera nya medlemmar hälsades välkomna, så titta gärna in på vår hemsida där alla medlemmar, finns presenterade.
Vi började planera för årets konstrunda också. I år ligger Kristi himmelsfärshelgen ovanligt sent, Konst runt Omberg går för första gången någonsin i juni: torsdag 2 juni till söndag 5 juni.