onsdag 27 april 2011

Kulturfilm från förr...




Det är ett hårt jobb att vara kulturarbetare:)

Filmfotografen Mattias


torsdag 21 april 2011

Glad påsk !

När påskkärringarna svirrar runt i luften, raketerna fyras av och påskeldarna sprakar och falnar så förbereder jag min utställning i Gränna. Välkommen!

tisdag 19 april 2011

Vandalorum


I helgen var vi nere i min hemstad Värnamo. 
På lördagen var vi med på invigningen av VANDALORUM vars vision är att bli ett internationellt konst- och designcentrum.



Louisianas chef  Poul Erik Tøjner invigde.



Premiärutställningen heter Cyklar!




söndag 10 april 2011

Vernissage i Nyköping

På Galleri hAndmadE i Nyköping ställer tio  av Omkulturs medlemmar ut under april. En fin lokal i ett spännande område med massor av konstnärsateljéer och flera gallerier alldeles nära Nyköpingshus.
Elin och Hanna, Peter med Maja, Morgan och några okända besökare minglar på Galler i hAndmadE  i lördags. I bakgrunden syns Iréne Nordhs grafik, Jan Davidssons målningar,  keramik av Moa Frisk och Lasse Frisk.
Här syns Jeanette Bennichs keramik i förgrunden, till vänster står Lasse Frisks keramik på podier framför Morgan Johanssons akvareller. I fonden mellan fönstren hänger Eva Vogel-Rödins porträtt och Iréne står och tittar på Rurik Bladhs bonadsmåleri. Till höger läser Morgan listan
 Iréne  Nordh hade tillsammans med Annica Edwall som driver galleriet fått ihop alla våra olika grejer till en fin utställning.
Det kom en jämn ström av besökare.  Iréne  som bott i Nyköping hade förstås en stor del i att så många  hittade dit.

Gunnel och Moa Frisk.  Iréne Nordhs rudbeckior tycks  ha hamnat i Jeanette Bennichs urna. Till vänster syns lite av min bild Badbrygga.



måndag 4 april 2011

Rödtornet




Utställning i Vadstena. Välkomna!   Mer info

/Mattias & Lisa

lördag 2 april 2011

Välja bilder


Här ligger mina bilder i soffan och väntar på att jag ska bestämma mig
När jag tillslut valt att skicka allihop så var Stig Blom snäll att ta med sig dem till Nyköping. Det är Annica Edwall på galleri Handmade (hAndmadE) som bjudit in 10 av oss i Omkultur att ställa ut i april. Vernissage blir det nästa lördag 9 april och sedan hänger utställningen till den 24:e