fredag 20 maj 2011

Ingegerd Bodner Granberg - In memoriam

.
Med sorg i hjärtat läser jag i Östgöta Correspondenten idag att en av Omkulturs äldre medlemmar har gått ur tiden.
Ingegerd Bodner Granberg dog i början av maj 2011 efter en längre tids sjukdom.

Ingegerd var tillsammans med maken Lennart Granberg, konstnär och kalligraf, en av föreningen Omkulturs ursprungliga medlemmar med inriktning på litteratur, regi och föreläsning. Hon var bland mycket annat under ett antal år ordförande i Harry Martinson-Sällskapet.

Under några år bosatte de sig i Hästholmen, ett ganska kort mellanspel dock, innan de återvände till sitt kära Blekinge.
Paret var med i den ursrpungliga skara medlemmar som drog i gång den konstrunda "Konst runt Omberg" som än idag är i högsta grad levande. Lennart var förresten den av oss som skapade den första framsidan till konstrundekatalogen och Ingegerd var konferencier under vår efterfest på Ombergs Turisthotell.



















Inför förra årets konstrunda då vi firade 10-årsjubileum, kontaktade jag, såsom dåvarande ordförande i föreningen, Lennart per telefon och önskade paret välkomna att fira jubileet tillsammans med oss. Lennart berättade då om sin hustrus svåra sjukdom och att de inte hade någon som helst möjlighet att kunna närvara. All hans tid gick åt till att vårda hans älskade Ingegerd.

Våra tankar går idag till maken Lennart. Vårt minne av er båda, Ingegerd och Lennart, är i hög grad levande i Ombergsbygden och i vår förening.

Gebbe Björkman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar